Blog

Vergelijkingswebsite maken

Vergelijkings Website

Vergelijkingswebsites zijn al jaren erg populair bij de consument. Je wilt natuurlijk het beste en het goedkoopste product. Zo zijn er diverse bekende websites waar je producten kunt vergelijken zoals kieskeurig.nl en topproduct.nl. Op deze websites kun je naast het vergelijken van producten ook beoordelingen plaatsen. Aan de hand van deze recensies, prijzen of de specificaties van een product kan een bezoeker besluiten welk product hij/zij aanschaft. Zo hoeft men niet ontelbare websites op internet af te zoeken maar kan men achterover leunend op één website het beste product of aanbieder kiezen.

WordPress vergelijkings template

Je kunt op verschillen manieren een WordPress vergelijkingswebsite maken. Wanneer je tijd wilt besparen zijn er diverse opties om een vergelijkings template te gebruiken.

Compare Theme WordPressWordPress Price Compare Theme
Met deze template kun je een complete vergelijkingssite opzetten. Je kunt diverse producten onder een categorie zetten. In het overzicht van deze producten staat ook de prijs en het aantal aanbieders. Wanneer je op het product klikt kun je de prijzen per aanbieder vergelijken. Deze template mist wel een beoordelingssysteem, maar deze kan er redelijk eenvoudig ingebouwd worden met een plugin als wp review engine. Een single licentie voor deze template kost $45. Meer weten over deze vergelijkings template? Bekijk de website van de aanbieder.

Comparison Theme WordPressPrice Comparison Theme for WordPress
De vergelijkings template van premiumpress biedt meer mogelijkheden dan de eerder genoemde template. Het biedt betere mogelijkheden om datafeeds te gebruiken voor bijvoorbeeld een affiliate webiste. Ook kunnen aanbieders zelf hun producten plaatsen (eventueel tegen betaling). Er zijn verschillende template stijlen aanwezig waarbij er ook veel template opties zijn ingebouwd. Meer weten over de Price Comparison Theme? Bekijk de website van de aanbieder.

WordPress vergelijkings plugin

Vergelijkingswebsite makenWanneer je met een eigen template werkt of je bent erg gehecht aan een bepaalde template kun je werken met vergelijkings plugins. Wij gebruikten eerder de (premium) plugin WP Comparison Charts voor een project. Door middel van een tabel kun je prijzen en beoordelingen vergelijken. Voor de beoordelingen in het tabel kun je de plugin wp review engine integreren. Bekijk hier het voorbeeld. Zo kun je zelf een vergelijkingssite helemaal naar je eigen smaak inrichten.

Xander Remijnse

Xander Remijnse

Xander houdt zich sinds 2004 bezig met online activiteiten, waaronder websites ontwikkelen voor ondernemers, internet marketing, webteksten schrijven en het geven van trainingen. Daarnaast is hij ook nog een trotse vader van een fantastische dochter.
Xander Remijnse
Xander Remijnse
author-avatar

About Xander Remijnse

Xander houdt zich sinds 2004 bezig met online activiteiten, waaronder websites ontwikkelen voor ondernemers, internet marketing, webteksten schrijven en het geven van trainingen. Daarnaast is hij ook nog een trotse vader van een fantastische dochter.

Related Posts

One thought on “Vergelijkingswebsite maken

  1. Sven schreef:

    Je kunt ook gebruik maken van testimonials om te vergelijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *