Blog

Template Vertalen

template vertalen

Je template vertalen naar het Nederlands, hoe doe ik dat op de meest efficiënte manier? De meeste templates zijn standaard in het Engels en moeten dus worden vertaald naar het Nederlands. Dit kost soms veel tijd en dus zoek je naar de snelste manier, bijv: met crtl+f zoeken in je html editor. Maar wat als je template oneindig veel bestanden bevat? De meest efficiënte manier is wanneer je al deze woorden op één pagina hebt staan. En ja…er bestaat een plugin die dat doet, de Codestyling Localization Plugin!

De codestyling localization plugin creëert een .po file waarna jezelf een .mo creëert, door de woorden te vertalen. Hieronder de stappen die je moet volgen om je template met deze plugin te vertalen.

 • Download Codestyling Localization Plugin
 • Upload de map naar de plugin folder
 • Activeer de codestyling localization plugin
 • Ga nu naar het tabblad “extra”of “tools” en klik op localization

Vervolgens ga je naar het tabblad (bovenaan) “themes” en klik dan op “add new language”. Vink de juiste taal aan en klik opt “create po” er wordt nu automatisch een .po file voor je aangemaakt. Vervolgens “rescan”het .po bestandje en zorg dat deze in de language map van je theme terecht komt.

Wanneer je op “rescant” hebt geklikt “edit” het bestandje en je kunt nu alle woorden handmatig vertalen. Het is mogelijk dat er in je function.php nog verwezen wordt naar een Engelse vertaling, bijv: load_textdomain( ‘deafault’, TEMPLATEPATH.’/language/en_US.mo’ ); verander dit naar nl_NL.mo

Xander Remijnse

Xander Remijnse

Xander houdt zich sinds 2004 bezig met online activiteiten, waaronder websites ontwikkelen voor ondernemers, internet marketing, webteksten schrijven en het geven van trainingen. Daarnaast is hij ook nog een trotse vader van een fantastische dochter.
Xander Remijnse
Xander Remijnse
author-avatar

About Xander Remijnse

Xander houdt zich sinds 2004 bezig met online activiteiten, waaronder websites ontwikkelen voor ondernemers, internet marketing, webteksten schrijven en het geven van trainingen. Daarnaast is hij ook nog een trotse vader van een fantastische dochter.

Related Posts

4 thoughts on “Template Vertalen

 1. En het allemaal handmatig doen? Onze IT-manager is nu op vakantie dus ik probeer al dat soort dingen zelf uit te zoeken maar het valt niet mee. Hoe kan ik iets invoegen in een template maar zonder dat de hele tekst verschuift? De nieuwe tekst moet ernaast verschijnen.

 2. Met behulp van een snelkoppeling? Of kan het gewoon met copy paste?

 3. Xander schreef:

  Hallo,

  Maak je gebruik van deze plugin?

  Xander

 4. Hi Xander,

  Ik heb zowel de plugin gebruikt als de Poedit en bv het woord Read More vertaald, nieuwe bestanden via ftp in zowel de languages map als in de map lang (themes) geplaats als zowel default als nl_NL maar zie er gebeurt niets met de vertaling? ik heb ook in de function php gekeken naar een verwijzing van de template maar helaas niets te bekennen. Wat zou het probleem kunnen zijn….?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *