Blog

Een review site bouwen met WordPress

Review Plugin WordPress

Een beoordelingssite maken met WordPress kan redelijk eenvouding zijn. Je hebt een onderwerp, je installeert wordpress met een template en gaat op zoek naar een geschikte plugin. Op internet vind je diverse gratis plugins voor het beoordelen van posts. De één is wat meer geschikt dan de ander, al denk ik zelf dat er slechts één gratis plugin bestaat die echt geschikt is voor het maken van een fatsoenlijke beoordelingssite…GD Starrating!

Gratis review plugin WordPress

GD Starrating is een gratis plugin voor het beoordelen van posts. De maker hiervan is nog aardig actief en de plugin wordt vaak geupdate. Bij deze plugin is ook een widget inbegrepen die de posts toont met de hoogste beoordeling.  Bij de instellingen van deze plugin vind je veel opties voor het gebruik van de plugin. Een nadeel is misschien dat je hier veel zelf moet doen, dit in tegenstelling tot betaalde plugins, al hangt dit ook af van jouw wensen.

Premium review plugin WordPress

Betaalde plugins zijn onder andere wpreviewsite, reviewpluginforwordpress.com en wpreviewengine. De laatste gebruik ik wanneer ik een beoordelingssite maak. Een groot voordeel van deze plugin is de affiliate link die je via je post editor  in iedere post kan laten verschijnen, in iedere post dus een andere affiliate link. Een aantal andere opties met deze plugin zijn: keuze uit verschillende templates, je kan de resultaten op diverse plaatsen tonen, resultaat van het aantal positieve en nagatieve beoordelingen, twee widgets, beoordelings resultaten in de comments, link cloak plugin, google maps, CSV file plugin (impot en export) en de top rated table voor de homepage en categorie pagina.

Wanneer je plugin geïnstalleerd is en alles op z’n plaats staat kun je er nog voor kiezen de plugin top comments te installeren. Hiermee kunnen bezoekers stemmen op een review. Het laat in een review zien hoevaak iemand op deze review gestemd heeft. Je kunt er een tekst als “(aantal stemmen) bezoekers vonden deze review nuttig”. Het kan de bezoeker stimuleren een goede review te schrijven.

Beoordelingssites die door ons gemaakt zijn met GD Starrating:
Topsteden.com

Bekijk hieronder diverse beoordelingssites die door ons gemaakt zijn met wpreviewengine:
Cruisereview.nl
Onlineshopervaring.nl
Vliegreiservaring.nl

[tagline_box backgroundcolor=”efeded” shadow=”no” shadowopacity=”0.1-1″ border=”1px” bordercolor=”” highlightposition=”right, left, top or bottom” link=”/contact” linktarget=”” buttoncolor=”darkgreen” button=”Contact” title=”Beoordelingssite Laten Maken” description=”Hulp nodig bij het maken van een beoordelingssite? Neem dan gerust contact met ons op.”][/tagline_box]

Xander Remijnse

Xander Remijnse

Xander houdt zich sinds 2004 bezig met online activiteiten, waaronder websites ontwikkelen voor ondernemers, internet marketing, webteksten schrijven en het geven van trainingen. Daarnaast is hij ook nog een trotse vader van een fantastische dochter.
Xander Remijnse
Xander Remijnse
author-avatar

About Xander Remijnse

Xander houdt zich sinds 2004 bezig met online activiteiten, waaronder websites ontwikkelen voor ondernemers, internet marketing, webteksten schrijven en het geven van trainingen. Daarnaast is hij ook nog een trotse vader van een fantastische dochter.

Related Posts

One thought on “Een review site bouwen met WordPress

 1. Reyer Morren schreef:

  Goedemorgen Xander,

  Ben al een tijdje bezig met het maken en aanpassen van mijn site TSJEHIE TRAVEL.
  Ik heb al het een en ander aangepast en toegevoegd.

  Nu wil ik graag op mijn website voor de huurders de mogelijkheid hebben om reviews te plaatsen
  m.b.t. het verblijf in ons vakantiehuis en de omgeving eventueel met cijfer beoordeling.
  Deze moet ik voor het plaatsen wel eventueel kunnen aanpassen of dat de review pas
  zichtbaar geplaats wordt als ik daar toestemming voor geef.

  Hoe kan ik dit doen. ???

  In afwachting van uw reactie

  Groeten

  Reyer Morren
  Nijkerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *