Door de jaren heen hebben we veel plugins gebruikt. Natuurlijk ook veel om uit te proberen en te vergelijken, je gebruikt immers niet meteen de eerste de beste plugin die je vindt. En uiteraard worden er altijd weer betere plugins ontwikkeld. Toch heb ik de neiging om een aantal plugins te blijven gebruiken, ondanks dat er misschien in de loop van de tijd betere zijn gemaakt. Het is toch dat je ermee vertrouwt raakt.

Een overzicht van veel gebruikte WordPress plugins

Wordpress SEO

Een handige tool om je website te optimaliseren voor zoekmachines. De plugin van Joost de Valk biedt diverse handige opties om je website beter vindbaar te maken.

Akismet

Standaard natuurlijk voor iedere WordPress website met een reactie mogelijkheid. Een goede plugin tegen spam reacties.

Visual Composer

Een  plugin bedoeld om je pagina’s op te bouwen. Je hebt hier geen shortcodes nodig om columns, sliders of andere tools in je pagina te plaatsen, alles is visueel en daarom een absolute top plugin.
Uitleg visual composer plugin

WPS Hide Login

Verberg je wp-admin en wp-login.php om je te beschermen tegen brute force attacks. Met deze handige plugin kun je de login url veranderen. Dit is slechts één van de stappen  Wordpress website goed te beveiligen.

EWWW Image Optimizer

De loadtime van je pagina’s is een belangrijke factor om je website gebruiksvriendelijk te maken. Deze plugin reduceert (verkleind) afbeeldingen en zorgt voor een kortere laadtijd van je pagina’s.

Revolution slider

Internet is een visueel medium en daarom is het belangrijk dat je je teksten combineert met afbeeldingen. Maar om de afbeeldingen op je website ook functioneel te maken kun je met deze uitgebreide slider plugin je sliders ook van teksten, buttons, links en verschillende effecten voorzien. Een absolute toevoeging voor je website die ook met de visual composer plugin is te gebruiken.

BackupWordpress

Backups maken van je website is een must! Maak voor de zekerheid backups van je bestanden en database. Met deze plugin lukt je dat ongetwijfeld. De backups zijn makkelijk in te stellen. Het biedt diverse opties voor het opslaan van backups op externe opslagservers als Google drive en Dropbox.

WP Super Cache

Een handige cache plugin die zorgt dat je pagina’s op je website sneller laadt. Er wordt een kopie van jouw site in de ‘cache’ geplaatst, die vervolgens zorgt dat je pagina sneller wordt getoond. Zorg dus altijd dat je een cache plugin installeert om je website gebruiksvriendelijker te maken.

Contact Form 7

Verreweg de meest gebruiksvriendelijke gratis contact form plugin voor WordPress. In de instellingen kun je alles mooi in het Nederlands vertalen en je verdwaald niet in ontelbare opties die sommige plugins bieden.

Gravity Forms

Nog een plugin om een online formulier te maken. Het biedt uitgebreide mogelijkheden om goede formulieren te maken voor bijvoorbeeld contact formulieren, reserveringen, online betalingen en zelfs registratie formulieren. En dat voor maar $39,-

Dit bericht bevat affiliate links

Xander Remijnse

Xander Remijnse

Xander Remijnse helpt MBK bedrijven en zzp'ers zich op een positieve manier te profileren op internet. Sinds 2009 werkt hij met het content management systeem Wordpress. En vandaag de dag doet hij dat nog steeds met veel enthousiasme.
Xander Remijnse
Xander Remijnse